Csepp-Téglaker
{slider title="Hogyan készül a szeletelt tégla?" open="false"}
A szeletelt tégla bontott, tisztított téglából ipari vizes vágóberendezés segítségével készül. Az eljárás viszonylag időigényes folyamat. A bontott téglát régi épületek bontásából szerezzük be, amit aztán letisztítunk, osztályozunk, és csak a jó minőségű, építésre alkalmas darabokat dolgozzuk fel. A téglát többnyire hosszában vágjuk fel 2 cm-es vastagságban. Így keletkeznek a téglaszeletek; a külső oldalból lesznek a téglaszélek, a tégla belső részéből pedig a belső szeletek. Szeletelés során időnként előfordul, hogy a tárcsa a kelleténél jobban belenyomódik a tégla anyagába, így egyes szeleteken körkörös vonalak láthatóak. Ezek az ún. „tárcsanyomok” a téglaszelet minőségét nem befolyásolják.
{slider title="Mit lehet bontott téglából készíteni?"}
A bontott tégla rendkívül sokrétűen felhasználható. Építhető belőle új épület, kerti kiülők, utak, járdák, virágágyások, ólak alapanyagául szolgálhat. Természetesen mindig figyelni kell arra, hogy jó minőségű bontott téglával dolgozzunk. Az a bontott tégla, amin repedések vannak, esetleg morzsálódik, építési célra nem alkalmas.
{slider title="Mire használható a szeletelt tégla?"}
A szeletelt tégla kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható, kerítés, homlokzat, falburkolat, lakásdekoráció készülhet belőle. Rendkívül hangulatossá varázsolja a belső tereket! A téglabelső egyenletes felületéből adódóan modernebb stílushoz illik, a téglaszél pedig a maga egyenetlenségével a rusztikus stílushoz passzol.
{slider title="Négyzetméter-számítás"}
A burkolathoz szükséges tégla négyzetméterét minden esetben 1 cm-es fugával számoljuk ki. Így nagyméretű téglaszelet esetében kb. 50 db, kisméretűnél pedig kb. 60 db szelet tesz ki egy négyzetmétert. Ha a kivitelezés során Ön szélesebb, esetleg keskenyebb fugát alkalmazna, a négyzetméter számításnál ezt mindig figyelembe kell venni. Az 1 cm-es fugaszélesség azért ideális, mert ekkora távolságot hagyva a szeletek között az azok egyenetlenségei miatt adódó vízszintestől való elcsúszás könnyen korrigálható.
{slider title="Vásárlás"}
Kollégáink minden esetben segítenek a megfelelő téglaburkolat és a telepítéshez szükséges segédanyagok kiválasztásában. Önnek csak el kell jönnie telephelyünkre és elmondania, milyen elképzeléssel érkezett hozzánk. A kiválasztott termékek pakolását is munkatársaink végzik, cipekednie sem kell. Minden esetben készséggel állunk rendelkezésére! Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy telephelyünkön csak készpénzes fizetési mód áll rendelkezésre!
{slider title="Van-e házhozszállítás?"}
A megvásárolt nagy mennyiségű bontott téglát, téglaburkolatot igény szerint előre egyeztetett időpontban házhoz tudjuk szállítani. Ebben partnercégünk, a Csepp-Sped Kft. gépjárművei állnak rendelkezésünkre. A házhoz szállítás díját minden esetben a megvásárolt áru mennyisége és a távolság együttesen határozzák meg.
{slider title="Mire kell figyelni a tégla felragasztása előtt?"}
A téglaszeletek telepítése előtt meg kell győződni a falfelület teherbíró képességéről. Szükség esetén tisztítani vagy alapozni kell, hogy a burkolat megfelelő tapadását elősegítsük. Felrakás előtt a téglaszeleteket tiszta vízzel át kell mosni, illetve jól beáztatni, hogy a szeletek ne szívják magukba túl gyorsan a vizet a ragasztóból -, ezzel is a tökéletes tapadást segítjük elő. A téglaszeletek ragasztásához egyszerű habarcsot is használhatunk, de jobb, ha zsákos ragasztó anyaggal próbálkozunk. A telepítéshez azonban a legjobb választás a flexibilis csemperagasztó, ami hosszú nyitott idejű (nem kezd el hamar száradni a bekevert anyag), lecsúszásmentes (nem mozdul el a helyére illesztett téglaszelet) termék, így a falburkolat telepítésben nagy segítséget nyújt számunkra. A megfelelő terméket a kiválasztott téglatermékkel együtt megvásárolhatja nálunk. Célszerű a szeleteket először a talajon összeállítani, hogy tetszik-e a minta illetve a színösszeállítás. Így elkerülhetjük, hogy a már felrakott, de nem jól sikerült burkolatot vissza kelljen bontani.
{slider title="Mire kell figyelni a tégla fugázásakor?"}
A burkolat fugázását leghamarabb a fugázást követő 24 óra elteltével lehet megkezdeni. A fuga kiválasztásakor figyelembe kell venni a szeletek színét, alakját, rusztikusságát, a felület igénybevételének mértékét. Fugázáshoz választhatunk egyszerű habarcsot, fugázhatunk magával a ragasztóval is, de a legjobb döntés, ha speciális fugaanyagot választunk. A megfelelő anyagot választott burkolatával együtt megvásárolhatja telephelyünkön. Az eljárás megkezdése előtt ellenőrizni kell, hogy megvan-e a megfelelő fugamélység. Ha nincs, akkor a szeletek között lévő ragasztó anyagot kikaparással el kell távolítani. A fugázást a legkönnyebben fugázó pisztollyal lehet megoldani. A fugázásnak nagyon nagy jelentősége van, hiszen védi a téglaszeleteket illetve az egész burkolt felületet. Ezért nem mindegy, hogy milyen minőségben végezzük el a kivitelezést.
{slider title="Mire kell figyelni a téglaburkolat impregnálásakor?"}
A burkolat telepítésének utolsó fázisa az impregnálás, mellyel elérhetjük, hogy burkolatunk hosszú időn keresztül megőrizze eredeti állapotát. Ennek elvégzése előtt a felületet spakli, gyökérkefe és víz segítségével a felületet meg kell tisztítani. Megfelelően száraz felületet szabad csak impregnálni. Hétköznapi szerekkel, olajokkal, balzsamokkal, lakkokkal is lekezelhetjük a burkolatot, viszont ez nem ad megfelelő védelmet, és nem is lesz szép a végeredmény. A megfelelő hatás elérése érdekében speciális, kimondottan téglára való impregnálószert válasszunk, így biztosíthatjuk burkolatunk teljes mértékű védelmét. A felvitelt „vizeset a vizesre” eljárással kell végezni, azaz két rétegben kell felvinni az anyagot, a második réteget még azelőtt, hogy az első megszáradt volna. Így a tégla pórusai kellőképpen telítődni tudnak az impregnálószerrel, és a felület maximálisan ellenállóvá válik a víz és a szennyeződések károsító hatásaival szemben. Speciális impregnálószereink ragasztó- és fugázó anyagaink mellett szintén elérhetőek telephelyünkön.
{/sliders}
Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a látogató statisztika gyűjtéséhez.